ΠΑΡΑΜΥΘΙ :ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ

 Παραμύθι :Οι τρεις νιφάδες ...

Το πρώτο κάλεσμα της Νιφάδας είναι να φτιάξουμε παραμύθια του λεπτού!


Τον Δεκέμβριο του 2019 ο Δήμος Εορδαίας-Πτολεμαΐδος ξεκινούσε την προσπάθεια να γίνει ένας ελκυστικός Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Έτσι γεννήθηκε η απόλυτη πρωταγωνίστρια της προσπάθειας αυτής, η ΝΙΦΑΔΑ. Οι εκδηλώσεις κινητοποίησαν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και βρήκαν απήχηση στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το 2020, χρονιά περιορισμών και πανδημίας, η ΝΙΦΑΔΑ προσαρμόστηκε, έγινε απόλυτα διαδικτυακή και πρόσφερε προκλήσεις συναρπαστικών ταξιδιών στον κόσμο του παραμυθιού και της φαντασίας. Έτσι ο Δήμος Εορδαίας ζήτησε και έλαβε ιστορίες με πρωταγωνίστρια την ΝΙΦΑΔΑ για την δημιουργία ενός βιβλίου! Η ανταπόκριση ήταν πρωτόγνωρη. Φίλοι από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου έστειλαν την «ιστορία» τους συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΝΙΦΑΔΑΣ. 

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκα και εγώ ως εκπαιδευτικός -νηπιαγωγός με πολύ μεγάλη χαρά ,ώστε να συνδράμω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με κοινωνικό και φιλάνθρωπο πρόσωπο .

(Μπορείς να αφηγηθείς μια ιστορία με 300 λέξεις και ηρωίδα μια «νιφάδα»; Τα παραμύθια εκδόθηκαν σε βιβλίο , τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας).

Για την αγορά του βιβλίου Νιφάδα -Παραμύθια του λεπτού πατάμε   ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε το δικό μου παραμύθι που είναι το παρακάτω ...

Οι τρεις νιφάδες ... Νίκου Βασιλική Νηπιαγωγός.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρεις αδερφές νιφάδες που κατοικούσανε πάνω  σ ’ένα ολόλευκο σύννεφο ψηλά στον ουρανό. Περιμένανε ανυπόμονα να έρθει ο Χειμώνας, για να κατέβουνε στην Γη να γνωρίσουν τις ομορφιές, που δημιούργησε ο παντοδύναμος Θεός . Άλλωστε είχανε ακούσει τόσα πολλά από τον σοφό γέρο- Βοριά .

Όταν λοιπόν έφτασε ο Χειμώνας κρύος και παγερός, αμέσως ετοιμαστήκανε για το μεγάλο τους ταξίδι .Η πρώτη και μεγαλύτερη νιφάδα ζήτησε από τον Βοριά να τις ρίξει όλες μαζί, σε μια χώρα μαγική που τη λέγανε Ελλάδα. Που’ χε δάση και βουνά ωραία και θάλασσες με καταγάλανα νερά ... Ποτάμια και ρυάκια παραδεισένια ... Χαράδρες με σπηλιές σε μύθους και ιστορίες κρυμμένες στο βάθος των αιώνων.

 Πράγματι μια νύχτα του Δεκέμβρη ο κυρ-Βοριάς ,με μια μεγάλη χιονοθύελλα , έστειλε και τις τρεις αδερφές νιφάδες στην Ελλάδα, για να βρούνε η καθεμιά την τύχη της.

Η πρώτη νιφάδα-Ευτυχία έπεσε στη στάνη ενός βοσκού ,που’ χε τα προβατάκια του να τρώνε στη στάνη και παραδίπλα τη γυναίκα του με το αγόρι τους, να βοηθάνε τα νεογέννητα αρνάκια να μην παγώσουν απ’ το κρύο .Λαχτάρα μεγάλη πλημμύρισε το μικρό παιδί και βγήκε να παίξει ,να χαρεί ... ΄΄Χιόνι΄΄ είπε. Χαρά και ευτυχία γέμισε η καρδούλα του...!

Η δεύτερη νιφάδα-Αγάπη  έπεσε πάνω σ’ ένα γέρικο δέντρο ,που έστεκε μόνο στην αυλή ενός φτωχικού σπιτιού στην άκρη της πόλης .Το δέντρο χάρηκε και ένιωσε τη συντροφιά της νιφάδας . Αγάπη  και στοργή να το τυλίγει .’’Επιτέλους έφυγε  η μοναξιά μου’’: είπε το δέντρο!

Και η τρίτη νιφάδα που τη λέγανε Καλοσύνη  έπεσε στην παλάμη ενός ζητιάνου, που ζητιάνευε στην άκρη ενός δρόμου. Όταν την είδε ο ζητιάνος χάρηκε και μετά έγινε κάτι μαγικό . Ήρθαν όλοι από τη γειτονιά αγαθά να του φέρουν. Σπίτι ,φαΐ και ζεστασιά θέλαν να του προσφέρουν! Κάθε νιφάδα λοιπόν εκπλήρωσε το όνειρο και το σκοπό κάποιου στην Γη. Έτσι ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα ...Τέλος...!!!

2 σχόλια: